Τρώμε κοτόπουλα γεμάτα τοξικό αρσενικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Τρώμε κοτόπουλα γεμάτα τοξικό αρσενικό

Τρώτε κοτόπουλο; Ίσως χρειάζεται να το ξανά σκεφτείτε. Για χρόνια αυτό το ζήτημα ήταν κρυμμένο “κάτω από το χαλί”. Η βιομηχανία τροφίμων έκανε τα στραβά μάτια, ενώ οι άνθρωποι εν αγνοία τους καταναλώνουν κοτόπουλο χωρίς να γνωρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να βλάπτονται.
Το κρέας κοτόπουλου περιέχει αρσενικό

Η FDA έχει παραδεχθεί εν τέλει ότι το συμβατικό κρέας κοτόπουλου που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων στις ΗΠΑ μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Περιέχει αρσενικό το οποίο είναι εν δυνάμει καρκινογόνο. Σε υψηλές δόσεις μπορεί να είναι θανατηφόρο, ενώ είναι τοξικό και επιβλαβές ακόμη και σε χαμηλότερες δόσεις.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι η προσθήκη αρσενικού στις τροφές με τις οποίες ταΐζουν τα κοτόπουλα, δεν είναι καθόλου τυχαία. Το κοτόπουλο καταναλώνει την τοξική χημική ουσία μέσω της διατροφής του και με αυτόν τον τρόπο καταλήγει στο κρέας κοτόπουλου που στην συνέχεια καταναλώνουν οι άνθρωποι.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως δεν είναι ούτε μια νέα πρακτική. Οι Αμερικανοί καταναλώνουν συμβατικό κοτόπουλο που εμπεριέχει αρσενικό για τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Μπορεί να αναρωτιέστε πώς κατέληξε να μπαίνει αρσενικό στην τροφή κοτόπουλου.

Η Alpharma LLC, θυγατρική της Pfizer, είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση αρσενικού στη ζωοτροφή. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, ο FDA αρνείται αυτή την κερδοσκοπία μέχρι μία πρόσφατη μελέτη.

Ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείται είναι γιατί… κρατηθείτε… με τον τρόπο αυτόν δίνουν στο κρέας μία υγιή οσμή! Επιπλέον, το συγκεκριμένο φάρμακο βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη του ζώου. Το μόνο καλύτερο από το χρήμα είναι το περισσότερο χρήμα, άλλωστε.

Παρόλο που δεν υπάρχει επιστημονική βάση, η FDA ισχυρίζεται ότι το αρσενικό απομακρύνεται από το κοτόπουλο μέσω κοπράνων και πως έτσι δεν καταλήγει στην διατροφή μας. Τώρα όμως που οι έρευνες απέδειξαν ότι αυτό δεν ισχύει, δεν μπορεί πλέον να διατηρηθεί η εξαπάτηση.
Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία οδήγησαν παραγωγούς να αποσύρουν το φάρμακο Roxarsone

Σύμφωνα με το pubchem.ncbi: Το Roxarsone είναι ένα παράγωγο αρσενικού που θεωρείται ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, διώχνει τα παράσιτα και επιταχύνει την ανάπτυξη των πουλερικών. Το Roxarsone είναι ένα εγκεκριμένο από την fda πρόσθετο για τροφές κοτόπουλου, γαλοπούλας και χοίρων.

Η αφαίρεση της τοξικής ουσίας από τα ράφια ακούγεται σαν μια πολλά υποσχόμενη κίνηση, θεωρητικά.

Προφανώς όλα αυτά θορύβησαν κάποιους και γι’ αυτό το φάρμακο αποσύρθηκε. Ας μη χαρούμε όμως πρόωρα· μέσα σε λίγες εβδομάδες εγκρίθηκε ένα νέο (νιταρσόνη), το οποίο φυσικά είναι σχεδόν το ίδιο, περιέχοντας (τι άλλο) αρσενικό.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα απομακρύνονται και από τα υπόλοιπα προϊόντα ζωοτροφών διεθνώς. Δεν έχουν όλες οι χώρες ισχυρές ρυθμίσεις και τα τοξικά τους προϊόντα μπορούν να περάσουν και αλλού. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

Τα εκτροφεία μαζικής παραγωγής ζώων χρησιμοποιούν αρσενικό το οποίο δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει ΑΜΕΣΑ κάποιον. Αντίθετα, το αρσενικό που χρησιμοποιείται στα κοτόπουλα μέχρι να φτάσει στο έντερο μετατρέπεται σε ανόργανο αρσενικό το οποίο σκοτώνει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!!

Αυτό το πετυχαίνει αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο και εκδηλώνοντας προϋπάρχουσες προδιαθέσεις για καρκίνο, καρδιαγγειακά, διαβήτη και νοητικά προβλήματα.
Θα πρέπει αν έχουμε υπόψιν πως το αρσενικό δεν χρησιμοποιείται μόνον στα κοτόπουλα: Ρύζι και αρσενικό. Αναθεωρείται η επιλογή ρυζάλευρου ως πρώτη τροφή

Και αν ακόμη στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί αγρότες οι οποίοι χρησιμοποιούν πιο φυσικές μεθόδους εκτροφής, ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την προέλευση της τροφής που αγοράζουμε.
Αν και πλέον η FDA παραδέχεται ότι το αρσενικό μπορεί να βρεθεί στο κοτόπουλο σας, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι

σε πολύ χαμηλό επίπεδο είναι ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Εθνικό Συμβούλιο Κοτόπουλου συμφωνεί με τη δήλωση του FDA ισχυριζόμενοι πως τα κοτόπουλα που παράγονται και πωλούνται στις ΗΠΑ είναι ασφαλή. (8)

Αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει, δεδομένου ότι το αρσενικό είναι καρκινογόνο και άρα αυξάνει τον κίνδυνο να πάθουμε καρκίνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουμε θα συμφωνούσαν ότι ο καρκίνος δεν αξίζει να το ρισκάρουμε ούτε ελάχιστα.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως, μπορεί η κάθε ουσία μόνη της να μην είναι αρκετή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, το θέμα όμως στην εποχή μας είναι πως ΚΑΤΑΚΛΥΖΌΜΑΣΤΕ κυριολεκτικά από σωρεία ανθυγιεινών ουσιών και πως όλα αυτά ΣΥΣΣΩΡΕΎΟΝΤΑΙ και λειτουργούν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΆ, έτσι κατά συνέπεια: Όταν 3.672 διαφορετικά δηλητήρια ραντίζουν την τροφή μας τι περιμένουμε; Να γίνουμε καλά ή να αποκτήσουμε καρκίνο

Εν τω μεταξύ, αντί ο FDA να “κυνηγήσει” τους αγρότες που παράγουν πουλερικά γεμάτα αρσενικό, έχει προχωρήσει ενάντια σε αρκετές εταιρείες που πωλούν φυσικά φυτικά προϊόντα ή συμπληρώματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων χυμών και του ακατέργαστου γάλακτος (9, 10).
Ενίοτε δεν έχει κι άδικο: Επικίνδυνες υπερτροφές και συμπληρώματα διατροφής. Αφέλεια ή απάτη;
Ορισμένοι θα πουν … εντάξει εγώ θα το μαγειρέψω και θα απομακρύνω το αρσενικό.

Φυσικά ένας χημικός γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά ας δούμε και τι λέει το μεγαλύτερο νοσοκομείο στις Η.Π.Α., το Johns Hopkins. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευση στο περιοδικό Environmental Health Perspectives, βρήκε ότι το μαγείρεμα ενός πουλερικού αυξάνει τη συγκέντρωση του αρσενικού στο κρέας.

Στην ίδια μελέτη βρέθηκε ότι τα οργανικά κοτόπουλα περιείχαν τα λιγότερα επίπεδα αρσενικού.

Και ναι, μιλάμε για το ίδιο αρσενικό το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι καρκινογόνο, προκαλεί μεταλλάξεις και τερατογενέσεις, ισχυρές φλεγμονές και άνοια.
Και γνωρίζουμε καλά πως οι φλεγμονές συνδέονται με σωρεία ασθενειών: Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες

Όποιος καταναλώνει τακτικά κοτόπουλο πρέπει άμεσα να ελέγξει τα αποθηκευμένα επίπεδα στο λιπώδη ιστό. Αν βρεθεί θετικός στο αρσενικό, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέταλλο, υπάρχουν τρόποι να απομακρυνθεί αποτελεσματικά, και πλέον να εντοπιστούν οι πηγές και να απομακρυνθούν.
Τι μπορούμε να κάνουμε

“Τροφή-Φάρμακο”: Η πρώτη προτροπή-λύση που πρότεινε το άρθρο ήταν να γίνουμε: Vegan ή χορτοφάγοι. Διάλεξα να την παραλείψω εντελώς,

1ον, διότι θεωρώ επικίνδυνη και ανθυγιεινή μία τέτοια επιλογή και ειδικά όταν αφορά μικρά παιδιά: Πως καταρρίπτονται τα «επιχειρήματα» των Vegan και
2ον, διότι εάν λάβουμε υπόψιν όλα όσα δηλητηριάζονται θα πρέπει να ΠΆΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΏΜΕ και όχι να αποκλείσουμε μέρος των τροφών, καθώς και στα λαχανικά-φρούτα επικρατούν ανάλογες καταστάσεις: Ποια φρούτα-λαχανικά είναι ασφαλή. Ορμόνες, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και υγεία

Σταματήστε να τρώτε κοτόπουλο

Εάν η μόνη σας ανησυχία είναι το αρσενικό στο κοτόπουλο, αλλά δεν ανησυχείτε για άλλα κρέατα και ζωικά προϊόντα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να τρώτε συνολικά το κοτόπουλο.
Μειώστε την κατανάλωση κοτόπουλου

Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα βήμα για να εξαλείψετε εντελώς το κοτόπουλο ή / και άλλα τρόφιμα που προέρχονται από ζωικές πηγές, η μείωση της κατανάλωσής τους είναι μια εξαιρετική αρχή. Φάτε το κοτόπουλο σε ειδικές περιπτώσεις μόνο. Αντί να τρώτε κοτόπουλο με 1,98€ μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να τρώτε ένα τον μήνα με 7-8€, αλλά να είναι ελευθέρας βοσκής!
Μην αμελούμε πως το αρσενικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα με το πως αναπτύσσονται πλέον τα κοτόπουλα (και όχι μόνον), ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά
Αγοράστε βιολογικά

Εάν θέλετε να έχετε το κοτόπουλο και άλλα ζωικά είδη ως μέρος της κανονικής διατροφής σας, οφείλεται να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα, ελευθέρας βοσκής και μεγαλωμένα χωρίς κλουβιά. Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πως ένα ακόμη πρόβλημα με αυτά τα ανθυγιεινά προϊόντα είναι ότι όλα αυτά που βρίσκετε και αγοράζετε στα καταστήματα μάρκετ, τα βρίσκετε και στα περισσότερα εστιατόρια.
Αγοράστε από τοπικούς παραγωγούς

Συζητήστε με τον μπακάλη σας στο κατάστημα υγιεινής διατροφής που εμπιστεύεστε και γνωρίστε εάν είναι δυνατόν τον παραγωγό και τις εγκαταστάσεις του. Κάντε ερωτήσεις για να μπορέσετε να λάβετε τις σωστές αποφάσεις. Εάν τρώτε έξω, η προσκόλληση σε εστιατόρια που σερβίρουν βιολογικά, φυτικά τρόφιμα είναι η ασφαλέστερη επιλογή σας.
Τι θα φάω τώρα;

Με την έξυπνη αγορά και κατανάλωση προϊόντων, μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας την υγεία και την ευημερία σας και μην ανησυχείτε για τα ανθυγιεινά συστατικά των διάφορων τροφών.

Θυμηθείτε, ψηφίζετε επίσης με τα λεφτά σας. Αν βάζετε τα χρήματά σας σε οργανικά, ασφαλή, πραγματικά τρόφιμα, ψηφίζετε για τον κόσμο στον οποίο θέλετε να ζήσετε και συμβάλλετε σε ισχυρές αλλαγές.

Είναι απολύτως στο χέρι μας, πιστέψτε το: Η παραγωγή τροφίμων αλλάζει, καθώς εμείς οδηγούμε τις εξελίξεις

«Τροφή-Φάρμακο»: Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όσο περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα μπορούμε.

Στην συνέχεια το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να αποτοξινώσουμε το συκώτι μας από όλα τα παραπάνω, τα οποία μεταβολίζονται στο ήπαρ και είναι γνωστό ότι Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι
Έτσι αυτό που έχω να σας προτείνω για την περίπτωση είναι να:

Σώσετε το συκώτι και ολόκληρο τον οργανισμό σας με το πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο, που διαθέτω, σε συμπυκνωμένη μορφή (κάψουλα) για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής. Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι

Χρήσιμο δε, θα είναι και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, όπως Το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό παγκοσμίως: Καθαρίζει το σώμα σε λίγες μόνο ώρες, Βελτιώνει την υγεία σε όλα τα επίπεδα

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

proionta-tis-fisis

ΠΗΓΗ:https://katohika.gr/igia/trome-kotopoula-gemata-toksiko-arseniko/

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *