Η πιο αιματηρή ανακεφαλαιοποίηση στην παγκόσμια ιστορία – Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους μετόχους στις ελληνικές τράπεζες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ποτέ δεν θα υπάρξει τέτοιο προηγούμενο να εκτελούν τους μικρομετόχους εν ψυχρώ, να εκτελούν τους έλληνες μεγαλομετόχους εν ψυχρώ, να εκτελούν το ΤΧΣ εν ψυχρώ….Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των 3 από τα 4 βιβλία προσφορών των ελληνικών τραπεζών – αναμένεται και η Πειραιώς σήμερα 20 Νοεμβρίου – θα πρέπει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο να παρουσιάσουμε την αλήθεια, την πικρή και αιματηρή αλήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι από την μια να αποτυπώσουμε τον τραπεζικό άθλο, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες  κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες και αυτό ως bankingnews.gr το υποστηρίζουμε 100% αλλά από την άλλη συνέβη μια ομαδική εκτέλεση παλαιών μεγαλομετόχων και μικρομετόχων που δεν είχε και δεν θα έχει κανένα ιστορικό προηγούμενο.

Δολοφόνησαν επίσης και το ΤΧΣ ως μέτοχο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ελλήνων φορολογουμένων….

Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο προηγούμενο και δεν θα υπάρξει τέτοιο προηγούμενο να εκτελούν τους μικρομετόχους εν ψυχρώ, να εκτελούν τους έλληνες μεγαλομετόχους εν ψυχρώ.
Από την μια η επιτυχία που είναι μεγάλη αλλά από την άλλη η αποτυχία η εκτέλεση των παλαιών μετόχων.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στην ιστορία. Τι ακριβώς συνέβη;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οργανώθηκε από τους ξένους η ομαδική εκτέλεση τραπεζών, μετόχων, αξιών. Οι ξένοι είχαν τα λεφτά, οι έλληνες ήταν ανήμποροι να σηκώσουν το βάρος της ανακεφαλαιοποίησης και οι τράπεζες αγωνιούσαν για την τύχη και την επιβίωση τους.
Ο αδύναμος ήταν οι τράπεζες και ο δυνατός όπως πάντα αυτός που έχει κεφάλαια.

Πάνω σε αυτή την διαχρονική σχέση εξάρτησης οι ελληνικές τράπεζες αποδέχθηκαν τα πάντα, δέχθηκαν να εκτελεστούν οι μέτοχοι.

Ποιες είναι οι πικρές αλήθειες;

1) Οι τράπεζες προ της ανακεφαλαιοποίησης είχαν 18 δισεκ. κεφάλαια.
Το γεγονός ότι επιβλήθηκε ανακεφαλαιοποίηση 14 δισεκ. σε ένα κλάδο που διέθετε κεφάλαια ήταν η πρώτη μεγάλη παγίδα.

Βέβαια θα ειπωθεί και ορθά ότι έγινε μια τεράστιας παρασκηνιακή παρέμβαση ώστε να μειωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες από 22-23 δισεκ. στα 14,4 δισεκ. ή 14-13,8 δισεκ. μετά την αναθεώρηση από τον SSM των κεφαλαιακών αναγκών.

Επίσης να πούμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είναι η μια από τις δύο φάσεις της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα χρειαστεί νέος γύρος το 2017.

2) Οι ξένοι επενδυτές έχοντας και αυτοί υποστεί οικονομική καταστροφή απαίτησαν, προσέξτε, απαίτησαν για να συμμετάσχουν στις ανακεφαλαιοποιήσεις με συνολικά 5,1 δισεκ. νέα κεφάλαια πλην των LME των ομολογιούχων, οι τιμές στα βιβλία προσφορών να είναι στο μηδέν.
Προσέξτε: απαίτησαν να είναι στο μηδέν.

3) Το bankingnews.gr μετά την μεγάλη επιτυχία στα stress tests που μέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΚΤ παρουσίασε με απόλυτη ακρίβεια τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, επανέλαβε μια μαύρη επιτυχία να παρουσιάσει με απόλυτη ακρίβεια τις τιμές των βιβλίων προσφορών.

Είχαμε αναφέρει ότι η τιμή στο βιβλίο προσφορών της Eurobank θα είναι 0,01 με 0,0125 ευρώ ή discount τουλάχιστον -51%. Η τιμή καθορίστηκε επίσημα στο 0,01 ευρώ.

Είχαμε αναφέρει ότι η τιμή στο βιβλίο προσφορών της Alpha bank  θα είναι μεταξύ 0,036 με 0,041 ευρώ όταν η μετοχή ήταν 0,10 ευρώ. Επισήμως η τιμή στο βιβλίο προσφορών καθορίστηκε στο 0,04 ευρώ.

Είχαμε αναφέρει ότι η τιμή στο βιβλίο προσφορών της Εθνικής τράπεζας θα καθοριστεί στο 0,02 ευρώ πριν τα reverse split ενώ η τιμή στο χρηματιστήριο ήταν 0,36 ευρώ. Τελικώς η τιμή καθορίστηκε στα 0,02 ευρώ.
Οι τιμές των προσφορών ήταν ο απόλυτος εκμηδενισμός, ο απόλυτος εξευτελισμός, ο απόλυτος διασυρμός του έλληνα μικρομετόχου. Τα discount στις τιμές των βιβλίων προσφορών έφθασαν ακόμη και το -98% πρόκειται για τον απόλυτο εκμηδενισμό είναι βιβλικών διαστάσεων οι ζημίες για τους επενδυτές.

Οι ξένοι αποτίμησαν την Eurobank 147 εκατ, την Πειραιώς 18 εκατ, την Εθνική 105 εκατ και η Alpha bank 500 εκατ.

Αν αναλογιστούμε ότι οι τράπεζες διαθέτουν 345 δισεκ. ενεργητικό και 210 δισεκ. σταθμισμένο ενεργητικό να αποτιμάται με όρους χρηματιστηρίου όλος ο τραπεζικός κλάδος 800 εκατ περίπου είναι ο απόλυτος εξευτελισμός.

4) Ποιοί ευθύνονται για την δολοφονία των παλαιών μετόχων και μικρομετόχων;

Ευθύνονται οι θεσμοί, η ΕΚΤ και ο ΕSM που δεν προνόησαν;
Ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση που από αριστερή αποδείχθηκε σοκαριστικά νεοφιλελεύθερη;

Ευθύνονται όλοι μαζί γιατί απέτυχαν να δουν την συνολική εικόνα του προβλήματος;

Οι τραπεζίτες έχουν την μικρότερη ευθύνη γιατί συν τοις άλλοις και αυτούς τους έχουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Πρόκειται για μια ακραία και απαράδεκτη εικόνα πλήρους αφανισμού 200-300 χιλιάδων μικρομετόχων και παλαιών επενδυτών.

Ξέρετε ότι όλοι οι παραδοσιακοί μέτοχοι του παρελθόντος Λάτσης, Βαρδινογιάννης και Κωστόπουλος έχουν μηδενικά ποσοστά στις τράπεζες;

5) Ποιοί αποφάσισαν ότι για να επενδυθούν 5,1 δισεκ. νέων κεφαλαίων (1,55 δισεκ. στην Alpha, 1,5 δισεκ. στην Eurobank, 475 εκατ στην Εθνική και 1,34 δισεκ. στην Πειραιώς, αν όλα πάνε καλά 5-5,1 δισ) από διεθνείς επενδυτές θα πρέπει να μηδενίσουν οι αξίες των τραπεζών;

Θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να ξεπουληθούν  με τον πιο ακραία βάναυσο τρόπο;

Ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να χαριστούν 18 δισεκ. υπάρχοντα κεφάλαια για να επενδύσουν 5 δισεκ. νέα κεφάλαια οι ξένοι και να αποκομίσουν μια ακραία υπεραξία;

Ποιοι συνέβαλλαν ώστε να εκτελεστεί αυτό το έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα υπό την επίβλεψη των θεσμών;
Πρόκειται για την πιο ντροπιαστική εξέλιξη στην νεότερη οικονομική ιστορία.

6) Ποιοι αποφάσισαν να δωρίσουν, να χαρίσουν, να ξεπουλήσουν τις ελληνικές τράπεζες στους ξένους επενδυτές;

Ποιοι αποφάσισαν ότι με 5 δισεκ. αγοράζεται όλη η ελληνική οικονομία γιατί οι τράπεζες είναι η εθνική οικονομία;

Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος για το έγκλημα αυτό, για την ομαδική δολοφονία των ελλήνων μετόχων μεγαλομετόχων και μικρομετόχων;
Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος που χαρίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες;

7) Ποιοι αποφάσισαν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άρα και ο φορολογούμενος πολίτης,  θα πρέπει να χάσει τα 40 δισεκ. που επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες το 2013 και να αποδεχθεί ότι πρέπει να τα ξεγράψει;

Το ΤΧΣ θα διαθέτει μετά την ανακεφαλαιοποίηση το 21% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών. Ταυτόχρονα, θα έχει επενδύσει 40 δισεκ. το 2013, περίπου 1,35 δισεκ. προνομιούχες μετοχές του δημοσίου που μετατρέπονται σε κοινές στην Εθνική και 5,5 δισεκ. νέα κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 δηλαδή συνολικά 47 δισεκ.

Για να ανακτήσει με το 21% που κατέχει στις τράπεζες το ΤΧΣ τα 47 δισεκ. που επένδυσε θα πρέπει η συνολική κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο του κλάδου να ξεπεράσει τα 230 δισεκ. ευρώ.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στους επόμενους 100 αιώνες.
Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία;
Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμε τις διοικήσεις του ΤΧΣ  αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι πως επέτρεψαν να συντελεστεί αυτό το σκάνδαλο δεν έχουν ευθύνη;

Το συμπέρασμα: Πραγματικά ντροπή, θλίψη και ντροπή

Πίνακας: Ποσοστά του ΤΧΣ πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση (Νοέμβριος 2015)

Τράπεζα Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ) Συμμετοχή ΤΧΣ μετά τις ΑΜΚ
Εθνική 57,2% 41%
Πειραιώς 66,9% 29%
Eurobank 35,4% 3% – 4%
Alpha bank 66,2% 11%
Σύνολο 56,3% 21%

ΠΗΓΗ:http://mikroskopio.blogspot.com/2015/11/blog-post.html?m=1

ΠΗΓΗ:https://www.eastrunner.gr/v2/2019/10/02/%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7/


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *